Noo tak najprv po technickej stranke...
na mojej masine bolo fps skoro stale medzi 35 a 40 v 1600x1050, obcas ta hra sekne, tipujem ze ked dotahuje z disku, hra nevie vyuzit dual core, mam 2G RAM a nie som si isty ci by to tak pekne behalo s menej RAM..
a terraz hratelnost
ako solo nic moc, mozno na vyssom leveli to bude lepsie ale na zaciatku nic extra..v parte to uz bolo dost lepsie... ked sa clovek aj naucil pouzivat skily tak to slo o dost lepsie...
po pol hodke nastavovana ovladania som to dostal do stavu ze sa to da hrat ako PSko s tym ze zamerriavanie je poloautomaticke pripadne sa da aj loknut ciel
kempenie mobov je bezne ale ziadny problem kedze prichadzaju pravidewlne dodavky mobov a to velmi rychlo :Dclan sa da zalozitr po zaplateni 10k kreditov vo by 5 ludi mohlo nazbierat za 3-4 hodky...cestovanie je celkom easy az si clovek aktivuje waypointy ale aj peso to ide velmi rychlo ak nestretnete silnu skupinku mobov co vas postriela :Drespawny su v nemocniciach mozete si vybrat lubovolnu na kontinente ale obcas je celkom daleko
trochu som obcas tapal pri hladani konkretnych miest, sice to ma clovek na radare ale ja som hladal bod na mape na mieste kde bola vysoka skala a dve jaskyne z roznych stran, v podstate niekolko urovnui nad sebou takze mi chvilku trvalo najst tu spravnu jaskynu :D
po dvoch hodkach hrania som si este stale trochu mylil ovladanie ale uz sa to dalo hrat v poho ako akcna strielacka len prepinaie skilov a zbrani bolo trochu nemotorne resp. pomale vzhladom na to ako trychlo tam frci akcia...
zbrane sa prehrievaju a zesakavaju, vacsina lootu sa da predat, niektorui mobi viackrat vstanu z mrtvych, napr roboti az kym z nich niekto nevymontuje riadiaci chip
NPCcka reaguju na to ako skte ktory quest spravili, napr. ak nabonzujete dealera tak vam budu nadavat vsetci jeho zakaznici :D
zaver: v skupinke zopar ludi to moze byt dobra zabava - lepsia ako Anarchy kedze je to o nieco akcnejsie
bezimortis ante revivisco
Ja len pridam ze audio podmaz mi strasne pripomina Project Entropia (resp. Entropia Universe ako sa to premenovalo), ale samozrejme gracifky engine je dalej (hoci CryEngine 2 sa javi ako bomba - http://www.projectentropia.com). Dokonca aj system cestovanie dost pripomina Entropia Universe.
Na mojej CPU podvizivenej masine (Dual Core 2.8) som mal FPS niekde medzi 20 az 35.
Multilevel mapa moze este poriadne zamotat hlavy, pretoze nie vzdy je cesta k cielu taka lahka.
Na radare slabo vidno Squad memberov. V spleti bielych bodiek (iny hraci), tak tyrkysovy kosostvorcek moc nevidno. Ale da sa.
No a este maju animacne bugy. Napr. vo vode postava urobi jedno tempo kraula a potom ako Jeziz na krizi (pre neznalych ako ked si vlezete v PSku po imprint) brazdi vodu.
este som zabudol dodat:
problemy s rekonektom ak vam to spadne, neda sa okamzite rekonektnut ale musite chvilku pockat ale to snad opravia
velmi casto su lagy typu ze mob je uz pod kytickami ale u mna na monitore este postava a neda sa nanho utocit
vobec celkovo bol problem zo sietou a lagmi na serveri ked bolo pokope viac hracov a mobov snad to este doladia
Jsem rád že se vam to také líbí
Ale ved mi sme nikdy nehovorili, ze sa nam to nepaci... Resp. ja urcite nie.
To já vím že to nikdo netvrdil ale i tak jsem rád že se vam to líbí
Kempeni mobu se da predejit kdyz si vyberes oblast kde je min lidi (takze urcite ne tu prvni). Je tam pak clovek skoro sam, ale je to mnohem vetsi vyzva. Mobu je takova spousta ze se v pohode umira (konecne).Ten radar se me zda dost neprehlednej. Doufam ze jde/pujde nejak vybrat co si tam nechat zobrazovat.
To sa da uz vcul. Je tam taky gombik ze "Filter". Podobne je to aj na mape.
questy typu zabi XX potvor typu YY su nejak premnozene a zacinaju byt otravne...
podobne questy typu dones ZZ kusov co vypadavaju z AA potvor su tiez premnozene a zacinaju byt otravne...
zatial ziadne stealth questy, ale az teraz som sa prepracoval k stealth armoru a takze uvidime ci nieco bude...
vecne nahananie sa za vybavou je tiez otravne z questov clovek takmer nic slusne nedostane, takze az budem max. level tak konecne nekupim max armor a zbrane a bude snad pokoj...
zasekavanie postav - katastrova - hlavne pri prechodoch teleportom a pri zmene objektov v okoliprechodnost terenom - katastrofa - skakanie z lubovolnej vysky ale clivek kolkokrat nevyjde ani na trosku strmsi kopcek...follow - katastrofa - postava sa zasekne za 1. strome a je v...
prehladnost boja - TOTALNA KATASTROFA - vidim same explozie a specialne efekty a mena spoluhravcov ale ale aby som poriadne videl ciele na ktore mam strielat tak to nie - nebyt polo-auto zameriavania a farebneho zameriavaca tak nic netrafim...
ovladanie - KATASTROFA - ak chcem striedat akcie na mysi a klavesnici tak casto musim zastat alebo pouzivat len mys alebo len klavesnicu - napr. pusim tlacitko na mysi na pohyb vpred ale postava sa nezastavi :( strelba prilis casto zastane a nepokracuje vtedy musim nanovo stlacit tlacitko :( zaklaknutieide len ked sa zastavim a prestanem strielat :( atd...
nepriatelia sa spravaju ako duchovia a mozem cez nich vacsinou behat ako sa mi zachce a aj oni cezomna takze prilis casto ich mam zrazu za chrtom po tom co sme cez seba presli...
veeela questov je pokazenych...
klonovanie je nedomyslene, atributy sa podla mna mali resetovat aj na hlavnej postave...
Zatial ziaden quest som pokazeny nemal. Potvory na mna utocia vzdy a questy typu zabi XXX idu rozhodne rychlejsie ako v LOTRO...
bezi: klonovanie je nedomyslene, atributy sa podla mna mali resetovat aj na hlavnej postave...
Toto ako problem nevidim. Plne chapem, ze sa atributy resetnu iba na klone. Kludne mozes spravit to, ze staru postavu vyzlecies a oblecies klon aj s novymi atributmi.
akcna cast je celkom dobra len clovek meni zbrane a armor prilis casto, pomaly sa to ani neoplati opravovat...
questy robil najaky zberatelsky maniak... 9 z 10 questov je nieco pozbierat alebo nieco zabit a pozbierat...
nech sa nehnevaju ale keby som chcel zbierku rastlin tak si kupim herbar a idem do lesa a nehram TR...
Daj si pol hodky LOTRO a pochopis. Tu sa kua aspon mozes prepnut do inej instancie kde nie je tak narvane, ale v LOTROvi si dohral a na spawn caka okrem teba dalsich 100 ludi.
A rastlinky som zbieral iba dva krat. Inak zbieram kadejake pozostatky mrtvol. No... ked is predstavim ze sa mojimi krasnymi Bio Armor rukavickami hrabem v nejakom zelenom slize...
Osobne tiez ocakavam ze tie boje o Control Pointy pritvrdia, pretoze to je zatial lahke. A otazne je, ze ci momentalne v bete nie su okrem XP boostnute aj ine statistiky, ako napr. damage.
damage je mozno boostnuty ale neprijemne je ze pusky maju strasny rozdiel v dmg -
napr. lvl 15 rifle ma dmg 170 ale lvl 16 uz 240 a lvl16 energeticka uz neviem ktora 270 a to je sakra poznat...
mal som zbran lvl 14 s dmg 140 a kutlal som potvoru na viac nez 10 nabojov a obcas som aj prebit musel, s lvl 16 zbranou dam tu istu potvoru obcas aj na 2-3 vystrely ak sa podari dobry kritical ale zvycajne na 4-5 obcas aj 6
dmg ktory som schytaval sa tiez sakra lisi od armoru a rozdiely medzi armormi su podobne velke ako pri puskach...
mozno sa viac oplati robit len primarne (story line) questy a potom zbierat expy za likvidaciu nepriatelov, momentalne to ide pekne rycvhlo uvidime kao v ostrej verzii...