http://www.blackprophecy.com
MMO scifi ve vesmíru. 300 lidí na sektor. Těžba surovin, vylepšování lodí,...
Zatím se to tváří jako mix EVE a PlanetSide. Uvidíme jak se jim zadaří výsledek.
preview
http://mmogames.cz/kategorie/preview/dojmy-z-e3-black-prophecy-365/
a vypada to mooc dobre
Kde ste nasli tych 300 ludi na sektor? A znamena to ze budem moct strielat do 299 inych ludi?
Je to 3 roky stara informace... ja bych tomu moc uz neveril. Ale stejne se tesim :) jako uz tolikrat. Po Darkfallu, Mortalu Online a Global Agenda zase dalsi sance na akcni hru ve vetsim mnozstvi lidi.
Black Prophecy Closed Beta Invitation
aj na mna sa uslo. budem informovat ;)
LOTRO - Dwarf Guardian, weaponsmith
RIFT - Herori - Cleric/Healer, artificier (Whitefall)
Mam pre vas moje prve postrehy z beta verzie.
Vopred upozornujem ze neriesim fakt ze server sem tam laguje, pripadne problemi pocas prihlasovania alebo rozne bugy kedze sa stale jedna o z velkej casti nedokoncenu hru.
Pribeh:
Co ma celkom prijemne prekvapilo bol uvod do hry. Hned zo zaciatku je pre vas pripraveny par skvelych misii ktore vysvetlia zakladne ovladanie poprepletanych velmi peknymi cut-scenes. Po uvodnych tutorial misiach ste vhodeny do sveta z ostanymi hracmi kde mate na vyber pokracovat v hlavnom pribehu alebo zacat plnit dynamicke misie (k tomu sa dostanem neskor). Odporucam dokoncit kusok z hlavnej misie po cast kde sa vybera vasa frakcia lebo toto je sucast pribehu a nieje to na vyber pocas tvorby postavy. V tejto fazi hry su na vyber len dve frakcie ludia a nejaky druh geneticky modifikovanych ludi ktory sa vsak na pohlad nejak nedaju rozoznat. V konecnej hre su styri frakcie na vyber.
Misie:
Misie sa delia na dve hlavne casti. Prva je dejova linia a druha su dynamicke misie (aspon tak dako to ONI volaju). Story misie su celkom priamociare, co je vsak plus je ze tieto misie su public. Ked je misia public znamena to ze pocas jej plnenia na danom mieste stretnete aj ostatnych hracov v danej instancii a nie malo krat sa jedna aj o PvP misie kde jedna frakcia ide proti druhej a vas uspech zalezi prave aj na ostatnych ludoch co plnia rovnaku ulohu ako vy. Takzvane dynamicke misie tie su generovane v urcitom intervale a delia sa na rozne pod druhy. Ktore su nasledovne:
- PvE - SOLO
- PvE - PARTY
- PvEvP - Takzvane epic battles kde sa stretnu dve a viac frakcii proti sebe plus kazda ma este aj NPC co vytvara dojem epickej bitky.
- PvP - nieco ako areny kde idu frakcia proti sebe
Tieto dynamicke misie su vatsinou instancie a po jej prijati vas to hned aj portne na danu lokaciu.
Co sa mne osobne dost paci na systeme misii je ze nieje potrebne citat hafo textu aby ste vedeli co sa ide diat. Na zaciatku je maly pokec ako uvod do situacie do ktorej sa dostanete. Po prichode na miesto vas system kratkymi spravami pomaly zatahuje do deja. Napriklad: Na zaciatku viete len ze idete robit doprovod konvoju na prepravu osob. Po prichode na mieste vam vsak system ohlasy ze pristavacia plocha je obsadene nepriatelmi a ze treba zriesit vsetky gulometne veze. Potom ako to splnine transpor pristane a do oblasti vlietnu nepriatelsky stihaci ktorych treba zlikvidovat a az potom ako je vsetko ciste a naklad je na palube transportera mozte ho zase bezpecne doprovodit k vychodu.
Ovladanie:
V public misiach moze byt dost problem kedze pri lagovani sa hra stava celkom neovladatelna co sa dufajme vyriesi v open beta pripadne release. Odhliadnut od toho v instancovanych misiach je to uz lepsie. Ale aj napriek tomu nie velmi jednoduche. Trafit niekedy rychlo letiaceho stihaca da celkom zabrat hlavne ked sa ich mece okolo podstatne viac. K dispozicii je trackovaci system ktory umoznuje si locknut jedneho nepriatela a toho poziciu vam neustale trackuje na niecom co pripomina sipocku okolo crosshair, co sa ukazuje ako velmi dobra pomocka hlavne vo velkych bojoch kde uz vznika slushny chaos. Ovladanie lode da celkom zabrat a niekedy sa stava ze ste dezorientovany a narazate do okolnych asteroidov pripadne inych veci okolo. Moje pocity z horsieho ovladania vsak mozu byt spojene aj s tym ze zatial som sa nedostal k nejakej lepsie raketke takze mam len carach ktory som dostal na zaciatku vylepseny o par veci co asi zas taka vyhra nieje. Lepsie lod by sa mala ovladat podstatne lepsie. S tym co mam sa neda ani poriadne mierit kedze na dialku sa netrafim ked nepriatel je len malycka bodka na obzore a ked uz je blizko tak uz je zas rychly a nasleduje nahanacka.
AI je na slushnej urovni (mozno az priliz) nepriatelia uhinaju ako profici ked po nich palite a zostrelenie nieje vzdy take jednoduche.
PVP:
DOPLNIM
CRAFT:
... zvysok neskor ked to viacej poskusam.
PS: Dufam ze ocenite doveru ktoru vo vas mam chalpci a dievcata takze prosim si nechajte tieto informacie pre seba nieze ich budem zajtra citat niekde inde prelozene do anglictiny. Mam zakazane to sirit. No ale nepodel sa doma ze co je nove v praci? :)